Wim combineert technische presales met de operationele ondersteuning van bedrijven

Wim is onze Datacenter & Back-up Architect en werkt al sinds 2016 bij ePact. Hoe heeft hij deze drie jaren ervaren? Welke rol vervult hij binnen het team? Je leest het hier!

HOE BEN JE BIJ EPACT TERECHT GEKOMEN?

16 jaar lang beheerde ik de IT-infrastructuur van A tot Z bij verschillende bedrijven. Maar het end-user gebeuren vond ik niet meer interessant. Wat bedoel ik met end-user gebeuren? Kleine IT-problemen zoals ik kan niet meer printen, mijn mail gaat niet meer open… Mijn interesse in IT is breder dan dat. Virtualisatie (voornamelijk software van VMwaresprak me altijd aan. Dus besloot ik om te zoeken naar een nieuwe job.

Mijn oog viel op de vacature van ‘Datacenter & Back-Up architect’ bij ePact. Een uitdagende job én dicht bij huis (altijd mooi meegenomen). Het gesprek met Christof verliep zo goed, dat ik direct mocht starten. En voilà, drie jaar later ben ik hier nog altijd aan de slag.

Sfeerfoto team ePact Wim

OP WELKE MANIER BEN JE MET VIRTUALISATIE BEZIG?

Binnen ePact vervul ik twee rollen. De helft van de tijd werk ik de technische kant van de presales uit. Ik maak klantvoorstellen op, geef ideeën aan de klant, maak een inschatting van het aantal dagen die nodig zijn om het werk uit te voeren… 

Mijn collega Philip luistert voornamelijk naar de behoeften en noden van de klant. Van zodra we merken wat er juist gedaan moet worden, leg ik de technische kant van de aangeboden oplossing uit. Bij het opmaken van een offerte maak ik de prijs voor de benodigde onderdelen op en Philip giet dit in een mooie offerte. Zo vullen Philip en ik elkaar perfect aan.

Naast de sales kant ben ik operationeel ook nog zeer actief. Dit vind ik belangrijk om de feeling met ‘the field’ te behouden. Ik wil geen dingen beloven die niet kunnen. Op operationeel niveau installeer ik de infrastructuur die nodig is om een bedrijf te doen draaien. Back-up maakt hier een groot onderdeel uit.

WAT BETEKENT BACK-UP

IT blijft IT. Er kan altijd wel iets mislopen zoals een computer die crasht, gegevens die kwijt geraken… Het beste om te doen is een back-up (een kopie) maken van de gegevens op je computer. Wanneer je computer dan crasht, heb je de kopie nog. Het is met andere woorden een veiligheidsoptie.

HOE HEB JE DE AFGELOPEN 3 JAAR BIJ EPACT ERVAREN?

Bij ePact krijg je de kans om je te ontwikkelen in jouw interessegebied. Op regelmatige basis mag je ook trainingen en workshops volgen. Het zorgt ervoor dat ik constant up-to-date blijf in mijn vakgebied. En dat vind ik tof.

WELKE TRAININGEN EN CERTIFICATEN HEB JE AL BEHAALD?

Mijn behaalde certificaten zijn voor onze partners VMware en Veeam. Ik ben een Certified VMware Professional in Datacenter Virtualization. Dit betekent dat ik de vSphere oplossing kan implementeren, beheren en problemen oplossen. Daarnaast ben ik ook een vSAN specialist van VMware. Ik begrijp, ontwerp en implementeer de architectuur van vSAN (de storage oplossing van VMware).

Voor onze partner Veeam ben ik een Certified Engineer. Hun oplossingen kan ik op de juiste manier installeren, configureren en beheren. Op de planning staat nog het Advanced Architecture Certificaat. De training heb ik al gevolgd. Ik moet enkel mijn examen nog doen. Als ik dit certificaat behaal, word ik automatisch Veeam Architect. Dit is het hoogste certificaat dat je bij hen kan halen.

TEN SLOTTE, HOE ZOU JE DE SFEER EN HET WERKEN BIJ EPACT OMSCHRIJVEN?

Leuke sfeer! Ik werk hier echt graag. Het is een klein team onder een grote paraplu. Dat geeft wat slagkracht. Je kan altijd terugvallen op andere partijen én het is geen administratieve molen. De beslissingen worden snel genomen en je wordt er ook bij betrokken.

Qua teambuilding doen ze hier echt veel. Ik heb nooit in mijn carrière geweten dat er zo veel georganiseerd wordt. Voor iedereen is er wel wat wils. Zo zijn we voor het 15-jarige bestaan van ePact naar Oostenrijk vertrokken voor een shortski. Dat was echt te zot voor woorden, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Maar niet enkel de teambuildingactiviteiten zorgen dat de sfeer goed zit, ook werkgerelateerde activiteiten. Vorig jaar bezochten we VMware in Londen. Dat was een onvergetelijke ervaring. Een leuke mix tussen werk en fun.

Kortom is er altijd wel iets te bleven bij ePact. Je krijgt veel kansen om jezelf te ontwikkelen. En dat maakt het verschil met andere bedrijven vind ik persoonlijk.

Wil jij ook deel uitmaken van ons jong en gemotiveerd team? Hou dan zeker onze vacatures op LinkedIn in de gaten of stuur een spontane sollicitatie met motivatiebrief naar info@epact.be. Wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Sfeerfoto team ePact