Digitale werkplek maakt telewerken mogelijk tijdens nieuwe coronamaatregelen

Nu het coronavirus ook in België wild om zich heen slaat, roept men op om zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Helaas is dit niet binnen alle sectoren mogelijk en zijn veel bedrijven hier (nog) niet op voorbereid..

Naast een job die via telewerken mogelijk is, voldoende laptops, opladers en goede afspraken zijn er nog andere zaken nodig om van thuiswerken een succes te maken. Denk maar aan toegang tot de platformen die nodig zijn om met je collega’s te communiceren of de toegang tot noodzakelijke programma’s en/of applicaties. Als een oplossing voor het tweede probleem raden wij VMware Horizon view aan.

1. WAT IS VMWARE HORIZON VIEW

VMware Horizon view is een virtual desktop infrastructure software (VDI) of met andere woorden: een digitale werkplek. Er kan hierbij van op een afstand verbinding gemaakt worden tussen eindapparaten en Horizon view virtuele desktops en applicaties. VMware Horizon is compatibel met Windows en Linux, Apple iOS, Mac OS X, Google Android en Chrome OS.

2. HOE WORDT DE VERBINDING TOT STAND GEBRACHT

Simpel gezegd zal er een verbinding gemaakt worden tussen het gebruikerstoestel en de Horizon Client Applicatie. De View Connection Server fungeert hierbij als tussenschakel en bevindt zich tussen deze twee eindpunten. Deze zal ervoor zorgen dat de verbinding verwerkt wordt en de juiste verbinding tot stand komt tussen het gebruikerstoestel en de daarbij horende virtuele desktop.

3. HET DOEL VAN EEN VMWARE HORIZON IMPLEMENTATIE

Een software gedreven digitale werkplek laat eindgebruikers werken waar en wanneer ze maar willen. Naast een verhoogde flexibiliteit is het ook veilig omdat alle data in dcloud wordt opgeslagen en beheerd, zo verlagen we het risico op dataverlies drastisch.

Zoals we reeds aanhaalden wordt er een veilige verbinding tot stand gebracht tussen het gebruikerstoestel en de daarbij horende virtuele desktop. Met behulp van een unieke, persoonlijke authenticatie kan iedere persoon afzonderlijk geconfigureerd worden. Zo kan je als werkgever gericht gaan bepalen welke informatie voor wie beschikbaar moet zijn. Inloggen hoeft hierbij maar één keer te gebeuren wat er voor zorgt dat werknemers slechts één wachtwoord dienen te onthouden om toegang te krijgen tot alle benodigde informatie en/of applicaties.

Overweeg je ook een digitale werkplek te implementeren binnen jouw bedrijf? Wij adviseren jou graag verder over de verschillende functionaliteiten en de infrastructuur die het beste aansluit bij jouw bedrijfsnoden.