Thomas virtualisatie expert ePact

Twee jaar geleden startte Thomas zijn avontuur bij ePact en met die keuze is hij nog steeds gelukkig! Ontdek hier hoe Thomas bij ePact terecht kwam en wat hij hier nu doet.

Hoe ben je bij ePact gestart?

Met mijn diploma Elektronica-ICT op zak besloot ik dat het tijd was om aan het echte (werk)leven te beginnen. Wat ik wou doen? Overduidelijk iets met virtualisatie! De basis leerde ik op de hogeschool kennen en zo is mijn interesse hiervoor ontstaan.

Via de Uptime Group vond ik een openstaande vacature bij ePact. Zij zijn gespecialiseerd in virtualisatie. Een goede match dus!

Wat is virtualisatie?

Met virtualisatie beheer je de achterkant van elk bedrijf. Vroeger had je servers die elk hun eigen ding deden, denk hierbij maar aan een server voor mails, een server voor bestanden en zo verder! Een groot bedrijf moest vroeger veel servers onderhouden waardoor dit niet praktisch en efficiënt verliep!

Dankzij virtualisatie heb je nu één grote server waar de kleine servers voor mails, bestanden en dergelijke in verwerkt zijn. Als IT’er beheer je dus maar één fysiek toestel in plaats van meerdere., wat het proces véél efficiënter maakt. Deze server kan je vervolgens eenvoudig beveiligen of back-ups van nemen, je beheert alles van A tot Z op een eenvoudige manier!

Op welke manier ben je dan met virtualisatie bezig bij ePact?

Ik ben begonnen als Virtualisatie Consultant, maar dat was niet 100% mijn ding. De hele dag op de baan zijn om naar klanten te rijden, was niet voor mij weggelegd. Nu ben ik de man achter de servicedesk. Wanneer klanten een probleem hebben (klein of groot), dan help ik hen verder. Ik vind dit een toffe job omdat ik van op een afstand toch in contact blijf met de klanten en hun help om problemen op te lossen.

Je werkt nu al twee jaar voor ePact. Hoe is dit verlopen?

Zeer leerrijk! Ik krijg de ruimte om binnen virtualisatie te ontdekken wat ik graag doe en waar ik goed in ben. Van zodra je bij ePact het gevoel hebt  ‘dit is het’, krijg je de kans om je hier verder in te verdiepen door vele trainingen te volgen, zowel bij de partners als intern.

Welke trainingen en certificaten heb je de afgelopen jaren zoal behaald?

Binnen ePact krijg je veel mogelijkheden om te groeien binnen jouw vakgebied. Zo behaalde ik de afgelopen jaren voornamelijk bij onze partners VMware, Veeam, Trend Micro en Igel certificaten. Het leuke is dat de trainingen niet enkel in België doorgaan. Zo mocht ik voor Igel een opleiding Inclines in München volgen. Dit was een fantastische ervaring waarbij ik veel nieuwe mensen leerde kennen met dezelfde interesses. Daarnaast krijg je ook de kans om de wereld een stukje te ontdekken. Een echte win-win situatie!

Tot slot, zit de sfeer binnen ePact goed?

Bij ePact krijg je enorm veel verantwoordelijkheid. Er wordt veel van jou verwacht, maar je krijgt ook veel ruimte en flexibiliteit terug. En dat vind ik zo interessant

Iedere maand organiseren we trouwens een teammeeting om elkaar nog eens te zien. De meeste zijn consultants en zitten continu op de baan. Enkele hebben vaste projecten bij klanten waardoor ik hen enkel zie met de teammeetings.

Na elke teammeeting houden we een kleine afterwork drink om bij te praten. Maar dit is niet de enige activiteit die we doen. Binnenkort gaan we naar een komiek luisteren, de Lokerse Feesten staan ook jaarlijks op de planning… Er is altijd wel iets leuks te doen!

Kom je graag ons team versterken? Stuur dan een mailtje naar info@epact.be en wie weet ben jij binnenkort mijn nieuwe collega!