Ivan security expert ePact

Sinds augustus werkt Ivan voor ePact als Network en Security Consultant. Maar hoe kwam hij hier terecht? Welke rol vervult hij binnen het team? Dat kom je te weten in deze blog!

Hoe ben je bij ePact beginnen werken?

Na mijn studie Elektronica-ICT vond ik het tijd om de schoolbanken achter mij te laten. Op de hogeschool kreeg ik een vak rond de netwerktechnologie van Cisco. Ik wist direct dat dit mijn ding was! Getipt door mijn prof ging ik naar de opendeurdag van Cisco in Brussel. Hier waren veel verschillende bedrijven aanwezig, waaronder Uptime Group. Via hen vond ik de openstaande vacature bij ePact. En voilà, ik werk er nu bijna een jaar!

Op welke manier ben je met netwerktechnologie bezig?

Binnen ePact ben ik network én security consultant. Als de klant een netwerk nodig heeft, dan ga ik dat installeren. Het netwerk dat ePact gebruikt, is NSX van VMware. Helaas is er binnen België niet zo veel vraag naar deze oplossing. Daardoor ligt mijn focus voornamelijk op de security oplossingen van Trend Micro.

Je werkt nu bijna een jaar voor ePact. Hoe is dit verlopen?

Binnen ePact zijn er tal van mogelijkheden om jezelf op professioneel vlak te ontwikkelen. Op nog geen jaar tijd heb ik al meer geleerd dan op de schoolbanken. Het is raar om te zien hoe groot het verschil tussen theorie en praktijk eigenlijk is. Zo heb ik al mooie certificaten op mijn naam staan.

Welke trainingen en certificaten heb je behaald?

Tot nu toe heb ik voor onze partners VMware en Trend Micro een certificaat behaald. Voor VMware ben ik een Certified Professional in Network Virtualization. Dit houdt in dat ik gekwalificeerd ben om virtuele netwerkimplementaties (NSX) van VMware te installeren, te configureren en te beheren.

Deep Security is een oplossing van onze partner Trend Micro waar ik ook een certificaat van behaalde. Het voorkomt inbreuk op je privacy en beschermt jouw omgeving tegen nieuwe bedreigingen met de meest uitgebreide beveiligingsopties.

Binnenkort ga ik trouwens mijn Checkpoint Security certificaat halen. Zo kan ik op een succesvolle manier oplossingen van hen implementeren en beheren.

Tot slot, hoe vind je de sfeer binnen ePact?

De sfeer binnen ePact is echt top. We hebben een leuke, kleine groep die goed aan elkaar vasthangt. Na onze maandelijkse teammeeting gaan we altijd iets eten en drinken. Iedere maand vindt er ook wel een leuke teambuildingsactiviteit plaats. Vervelen doe je jezelf nooit bij ePact!

Kom je graag ons team versterken? Stuur dan een mailtje naar info@epact.be en wie weet ben jij binnenkort mijn nieuwe collega.